De grootste fabels over het coronavaccin

Fout

Feit

Van het COVID-19-vaccin kun je COVID-19 krijgen. Het COVID-19-vaccin bevat geen levende virussen en kan nooit COVID-19 veroorzaken.
Ik ben gezond en heb dus geen vaccin nodig. Iedereen kan besmet raken met het coronavirus en kan het doorgeven aan kwetsbare bewoners, ook zonder zelf symptomen te hebben. Ook gezonde sportieve mensen kunnen op intensieve zorg belanden.
Ik heb nog geen COVID-19 gehad en zal
het dus waarschijnlijk niet krijgen.
Iedereen kan besmet raken met het coronavirus en kan het doorgeven aan kwetsbare bewoners, ook zonder zelf symptomen te hebben.
Ik behoor niet tot een risicogroep.

Een bv. gezondheidswerker behoort je tot de groep van personen waarvoor de Hoge Gezondheidsraad een aanbeveling voor COVID-19-vaccinatie geeft.

Iedereen kan besmet raken met het coronavirus en kan het doorgeven aan kwetsbare personen, ook zonder zelf symptomen te hebben.

Het vaccin is niet veilig.

De veiligheid van het vaccin werd uitgebreid onderzocht en heeft een zeer goed veiligheidsprofiel. In de fase 3-studies werden meer vrijwilligers ingesloten dan in de meeste andere vaccinstudies.

De meest voorkomende klacht na COVID-19-vaccinatie is pijn op de plaats van injectie. Algemene klachten zijn hoofdpijn, koorts of spierpijn. Die klachten duren één tot twee dagen en zijn gemakkelijk te verhelpen met een koortswerend middel of een pijnstiller.

Een gezond dieet en vitamine C-supplement zullen vermijden dat ik COVID-19 krijg. Een gezond dieet en vitamine C kunnen nooit infectie met het coronavirus vermijden.
Het vaccin werkt niet, ik krijg er toch nog COVID-19 van. Het COVID-19-vaccin is de beste manier om je te beschermen tegen de ziekte. Bij gezonde volwassenen is het zelfs meer dan 90% effectief in de preventie van COVID-19.
Die mRNA-vaccins kunnen je DNA veranderen. RNA komt niet in de buurt van je DNA. Je DNA zit diep weggeborgen in de celkern waar het mRNA van het vaccin niet aan kan.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Onthaal

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 11
Fax fax
03 844 32 32
e-mail