Beschilder een dakpan voor het Piet Van Aken-jaar

In 2020 is het 100 jaar geleden dat Piet Van Aken geboren werd. Het ideale moment dus voor de gemeenten Rumst en Boom om de auteur, zijn boeken en het leven in de steenbakkerijperiode in de kijker zetten. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd tijdens dit Piet Van Aken-jaar, zoals een wandelzoektocht en een thematentoonstelling in Museum Rupelklei. Maar je kan ook zelf creatief aan de slag gaan en mee bouwen aan een kunstzinnig dak.

Wil je jouw schildertalent tonen en een werk exposeren? Kom dan een dakpan ophalen, beschilder deze en laat jouw kunstwerk schitteren op een kleurrijk dak.

Het concept is eenvoudig. Iedereen mag een oude dakpan van het vroegere steenbakkerijmuseum 't Geleeg in Rumst beschilderen. Je moet alleen even registreren, een dakpan afhalen in het gemeentehuis en die dakpan beschilderen.

Alle werken worden samen tentoongesteld in de nieuwe bibliotheek in Rumst. Ze zullen één geheel vormen, een kunstzinnig dak dus.

Hoe kan je deelnemen?

Deelnemen kan helaas niet meer. Alle beschikbare dakpannen zijn verdeeld.

- Was je al geregistreerd, haal jouw dakpan dan af in het gemeentehuis van Boom of Rumst tijdens de openingsuren. Dit kan na afspraak, iedere werkdag in de voormiddag (Boom: 03 880 18 12, Rumst: 03 880 00 95).

- Je beschildert de bovenzijde van de dakpan (je legt de dakpan ook best verticaal, zoals ze op een dak ligt, met de uitstulping om ze vast te haken achter een panlat aan de bovenzijde). Iedereen mag 1 dakpan beschilderen. Het thema is vrij. Op de onderzijde schrijf je je naam in drukletters.

- Je brengt jouw beschilderde dakpan op 26 oktober 2020 tussen 15.30 en 20 uur binnen in de nieuwe bibliotheek van Rumst (Schoolstraat 1, Rumst).

Groepstentoonstelling

De expo is voor het publiek geopend vanaf 9 november en loopt tot 10 december tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Rumst.

Na de expo mag iedere kunstenaar zijn dakpan meenemen.

Nog vragen?

Neem contact op met Jef De Clerck (jef.de.clerck@rumst.be).

Alle info via www.rumst.be/dakpan.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 58
e-mail