Coronavirus: communicatie voor kwetsbare groepen

Tijdens de coronacrisis hebben we extra aandacht voor kwetsbare bewonersgroepen die nood hebben aan aangepaste communicatie. We verzamelen hier nuttige links en documenten.

  • CAW
    Een CAW helpt mensen met al hun welzijnsvragen en –problemen. Ook in tijden van Corona. Daarom lanceert CAW Boom Mechelen Lier een extra aanbod voor mensen die nood hebben aan psychische ondersteuning ten gevolge van de Coronacrisis. Mensen die nood hebben aan een gesprek kunnen bellen naar het gratis nummer 0800 13 500.
    Ze zijn alle werkdagen bereikbaar van 9u-12u en van 13u-16u30 (met uitzondering van donderdagvoormiddag).

    De verscherpte maatregelen tegen het coronavirus hebben een grote impact op het dagelijkse leven, maar ook op het psychisch welzijn van sommige mensen (ze ervaren stress, angst, depressieve gevoelens, partnergeweld, eenzaamheid, …). Het is belangrijk om de huisartsen zoveel mogelijk te ontlasten. Bijgevolg kunnen mensen voor psychische ondersteuning terecht bij CAW Boom Mechelen Lier. Langskomen kan op dit moment niet, net zomin als een huisbezoek, maar ze staan wel paraat via telefoon, mail en chat. Hun professionele hulpverleners bieden een luisterend oor en reiken handvaten aan om deze gevoelens een plaats te geven. Indien ze merken dat er toch een dieperliggend probleem speelt, bespreken ze de mogelijkheid om verder begeleid te worden door één van de hulpverleners.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 46
Fax fax
03 844 32 32
e-mail