Cinema Roxy Palace

Koop hier je tickets

Roxy Palace is een authentieke bioscoop, gelegen in het centrum van Rumst. In 1929 werd tegenover het toenmalig tramstation een cinemagebouw opgetrokken. Na een succesvolle cinemaperiode, gingen eind jaren ‘70 de lampen van de projectoren voorgoed uit. Een gedeelte van het gebouw werd omgebouwd tot discotheek. In 1993 werd ook de volumeknop van de club definitief dichtgedraaid en werd het gebouw verkocht. 

Onder het privé-woongedeelte heeft het discotheekinterieur sinds 2000 plaatsgemaakt voor kunst- en hobbyatelier vzw Schavaebou. Zij organiseren er regelmatig expo's en er vinden bijna dagelijks workshops plaats. De cinemazaal zelf bleef al die jaren onaangeroerd. De originele stoelen zijn nog aanwezig, de oude piano staat nog op zijn vaste stek links vooraan op het podium. 

Je bent regelmatig welkom voor een kwaliteitsfilm in Cinema Roxy Palace. De gevel, bar en foyer zijn reeds volledig gerenoveerd. In de filmzaal blijven de authentieke elementen behouden, inclusief de stoelen. Ook al zijn deze niet zo comfortabel als de huidige cinemazetels, het past in het totaalconcept.

Ontdek hieronder het programma.

Activiteiten

Naar top