Rumstenaren helpen elkaar

Rumstenaren helpen elkaar via de Buurtzorglijn
Onze Buurtzorglijn werd opgericht in het voorjaar van 2020, maar is er vandaag nog steeds om hulpbehoevende inwoners in contact te brengen met vrijwilligers. Hieronder wat meer informatie:

  • De Buurtzorglijn kan je bereiken op 03 844 86 72. Je krijgt één van onze medewerkers aan de lijn die jouw hulpvraag en gegevens zal noteren. Daarna gaan we aan de slag om de juiste vrijwilliger te selecteren die jou kan helpen. 
  • Bij de Buurtzorglijn kan je terecht voor verschillende zaken: hulp bij de boodschappen, vervoer naar een doktersafspraak, een ander karweitje in huis of tuin, een luisterend oor...
  • Je kan je hulpvraag ook online ingeven via dit formulier.
  • Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via dit formulier en aangeven voor welke taken en wanneer ze inzetbaar zijn. De gemeente onderzoekt dan aan de hand van deze database aan welke hulpbehoevenden ze gelinkt kunnen worden. We roepen alle inwoners van onze gemeente op om mee zorg te dragen voor hulpbehoevenden in de buurt. Als je buren hulp nodig hebben kan je die zelf aanbieden of het melden via de Buurtzorglijn.
  • Je krijgt vooraf van ons de naam van vrijwilliger door, zodat je zijn/haar identiteit kan controleren. Zo weet je ook wanneer je iemand kan verwachten.
  • We krijgen berichten dat personen die zich voordoen als vrijwilligers rechtstreeks naar senioren bellen en telefonisch hun bankgegevens proberen te achterhalen. Geef deze gegevens nooit door! We doen ook een warme oproep naar de (klein)kinderen van senioren om hier mee over te waken.

Thuisloket

Openingsuren & contact

Tel. tel.
03 844 86 72