Buurtzorgcentrum

Zo was het

Het lokaal dienstencentrum is een gevestigde waarde in Terhagen. Niet iedereen weet echter, dat er naast assistentiewoningen ook activiteiten worden georganiseerd voor wie niet in het Hof van Crequi woont. Je kan er cursussen volgen, warme maaltijden nuttigen, de krant lezen of zelfs gebruik maken van de wasserette.

Zo is het nu

Op 3 november 2021 werd de buurtzorgwinkel geopend. Jong en oud kunnen hier terecht. Jonge gezinnen kunnen er spullen ontlenen zoals een autostoel, reisbedje, verzorgingskussen, enzovoort. Daarnaast biedt de winkel aan ieder die extra steun nodig heeft, basisproducten gratis of aan een sterk verminderde prijs aan.

Het aanbod aan activiteiten werd uitgebreid. Er is meer variatie. Plussers van verschillende leeftijden kunnen deelnemen, de ontmoeting tussen kinderen en plussers wordt versterkt.

Iedereen met een hulpvraag kan hier terecht. De buurtzorglijn heeft hier zijn uitvalsbasis. Zo kan voor elke vraag een match met een vrijwilliger uit de buurt gezocht worden. Heb je meer professionele hulp aan huis nodig dan kan je met een maatschappelijk assistent in alle vertrouwen de nodige hulp in kaart brengen. Met je persoonlijk plusplan kan alle hulp aan huis gecoördineerd worden.

Hier willen we naartoe

We breiden het aanbod in de toekomst uit en stemmen het nog meer af op de buurt.

Zo zal het restaurant meer opengesteld worden. Het zal voor iedereen mogelijk zijn om in het buurtrestaurant te genieten van een warme maaltijd in goed gezelschap en een gezellige omgeving. Dat is geen evidentie, zeker niet voor mensen die nu vaak in eenzaamheid moeten eten.

Verder organiseert de bibliotheek en vrijetijdsdienst meer activiteiten in het buurtzorgcentrum.

Daarnaast zal het buurtzorgcentrum ook in de deelgemeenten Reet en Rumst actief zijn. De bibliotheekfilialen zetten hun werking ook meer in het teken van buurtzorg, intergenerationeel ontmoeten. Zo wordt in elke deelgemeente een tweede thuis ingericht waar je terecht kan om je buren te ontmoeten en bij vragen de nodige steun of hulp kan vinden.

Meer info

Meer informatie over de buurtzorgwinkel en de buurtzorglijn vind je hieronder in de downloads.
Info over het lokaal dienstencentrum vind je hier.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Onthaal LDC Hof van Crequi

adres
Nieuwstraat 1052840 Rumst
Tel. tel.
03 844 86 72
e-mail

Buurtzorgwinkel 'bij Maria & Vic'

adres
Nieuwstraat 1052840 Rumst
Tel. tel.
03 844 86 72
e-mail

Cafetaria LDC Hof van Crequi

adres
Nieuwstraat 1052840 Rumst

Wassalon LCD Hof van Crequi

adres
Nieuwstraat 1052840 Rumst

Beautysalon LDC Hof van Crequi

adres
Nieuwstraat 1052840 Rumst

Buurtrestaurant

adres
Nieuwstraat 1052840 Rumst
Tel. tel.
03 844 86 72
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen