Buurtzorgwinkel in het lokaal dienstencentrum Hof van Crequi

Zo is het nu

Het lokaal dienstencentrum is een gevestigde waarde in Terhagen. Niet iedereen weet echter, dat er naast assistentiewoningen ook activiteiten worden georganiseerd voor wie niet in het Hof van Crequi woont. Je kan er cursussen volgen, warme maaltijden nuttigen, de krant lezen of zelfs gebruik maken van de wasserette.

Op 3 november 2021 werd er ook de buurtzorgwinkel geopend. Jong en oud kunnen hier terecht. Jonge gezinnen kunnen er spullen ontlenen zoals een autostoel, reisbedje, verzorgingskussen, enzovoort. Daarnaast biedt de winkel basisproducten gratis of aan een sterk verminderde prijs aan. Op deze manier werken we mee aan de duurzaamheidsdoelstellingen opgenomen in het Burgemeestersconvenant 2030. Dit door meer in te zetten op het hergebruiken van spullen die nog in goede staat zijn.

Tip: bekijk dit korte filmpje over het Hof van Crequi

Hier gaan we voor

We breiden het aanbod in de toekomst uit en stemmen het nog meer af op de buurt. Het lokaal dienstencentrum zal zich richten op buurtzorg. Het is de bedoeling dat het dienstencentrum op termijn nog laagdrempeliger wordt voor alle inwoners. Ze zullen er terecht kunnen met hun vragen rond wonen, zorg en diensten. In het Hof van Crequi vinden ze een aanspreekpunt en worden ze gericht doorverwezen of rechtstreeks geholpen met hun vraag.

Het dienstencentrum wordt een ontmoetingsplek. Zo zal het restaurant meer opengesteld worden. Het zal voor iedereen mogelijk zijn om in het buurtrestaurant te genieten van een warme maaltijd in goed gezelschap en een gezellige omgeving. Dat is geen evidentie, zeker niet voor mensen die nu vaak in eenzaamheid moeten eten.

Daarnaast zal het Hof van Crequi ook meer samenwerken met andere diensten zodat zij het activiteitenaanbod kunnen verruimen. Terwijl het aanbod nu vooral gericht is op plussers, zal het in de toekomst uitgebreid worden naar alle leeftijdscategorieën. Zo kan je er deelnemen aan activiteiten in je omgeving en contacten leggen met buurtbewoners. Door “dicht bij huis” in Rumst een leeftijdsvriendelijk sociaal en cultureel aanbod te voorzien kunnen we intergenerationele ontspanning en ontmoeting blijven stimuleren.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

adres
Kardinaal Cardijnstraat 372840 Rumst
Tel. tel.
03 888 00 32
e-mail
e-mail
adres
Nieuwstraat 1052840 Rumst
Tel. tel.
03 844 86 72
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen