Boek 'Oorlog en vrede in het gemeentehuis van Rumst'

Dit boek geeft een beeld van 50 jaar politieke inzet en strijd in de gemeente Rumst.

Het boek schetst biografieën van 5 burgemeesters, 6 schepenen en 2 gemeenteraadsleden uit 5 verschillende partijen. Ook twee gemeentesecretarissen komen aan het woord, en er wordt aandacht besteed aan de samenstelling van de gemeenteraden en colleges van burgemeester en schepenen.

De redactie, bestaande uit Eddy Huyghe, Magda Nagels, Jeannine Van Cauwenbergh en Jan Van Grinderbeek, kende het gemeentehuis en de verhalen daarin van binnen en van buiten. Maar er werd ook drie jaar gewerkt aan een zeer uitgebreid bronnenonderzoek. De lezer kan kennismaken met de schokken in het politieke en maatschappelijke leven in Reet, Rumst en Terhagen, en inzicht krijgen in de achtergronden van kleine conflicten en belangrijke realisaties.

De geschiedkundige kring Rumesta bracht hiermee opnieuw een mooi en boeiend boek op de markt. Het boek, in kleur en met harde kaft, telt meer dan 350 bladzijden en meer dan 200 foto’s en illustraties. Iedereen die interesse heeft voor de plaatselijke geschiedenis of de achtergronden van de politieke besluitvorming op gemeentelijk niveau zal geboeid worden door dit werk.

Het boek kan besteld worden door overschrijving van 38 euro (35 euro vóór 1 november 2020) op rekening BE72 2930 2845 5916 van de Geschiedkundige Kring Rumesta, met vermelding ‘Boek oorlog en vrede Rumst’. Het wordt na betaling aan huis bezorgd (in Rumst en Boom), of kan afgehaald worden tijdens de openingsuren van Rumesta (na afspraak via jan.snessoog@telenet.be of tel. 0475 36 00 77).

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Cultuur

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 58
e-mail