Babyborrel en peutermoment

Zo was het

Het lokaal bestuur Rumst organiseert sinds 2014 elk jaar een babyborrel voor de kinderen die het jaar ervoor geboren zijn. Voor de babyborrel ontvang je een persoonlijke uitnodiging. Je kan kennismaken met andere ouders en je kids-id in orde brengen.

Zo is het nu

Rumst geeft de nieuwgeboren kindjes in de gemeente graag een warm welkom. Naast een welkomstgeschenk en een premie, worden ouders uitgenodigd voor een babyborrel en kunnen ze ook een boompje planten in het geboortebos.

Wat kan je verwachten op de babyborrel?

  • Een geboortegeschenk
  • Diverse infostandjes over gezondheid en ontwikkeling van baby’s, peuterspeelmomenten,  kinderopvang, voorlezen, enzovoort
  • Een ontmoeting met jonge ouders en deskundigen die werken rond opvoeding
  • Leuke activiteiten voor kinderen en ravotten in de tuin
  • Een hapje en een drankje

Ouders vertellen over hun zoektocht naar kinderopvang en waar ze met vragen over opvoeding terecht kunnen. Hun verhalen zijn voor het lokaal bestuur waardevol. Ze worden zeker meegenomen bij de uitbouw van het Loket Kinderopvang en de organisatie van activiteiten door het Huis van het Kind.

Stappenplan/tijdslijn

In 2020 en 2021 verdeelden we telkens een 120tal goodiebags met infofolders over het aanbod van het Huis van het Kind en haar partners, de gemeentelijke bibliotheek en bewegingstips van agentschap Opgroeien. Daarnaast zat er ook wat lekkers in de mooie linnen ‘Marie en Victor’ zakjes: gezonde snacks voor jonge kinderen en een drankje voor de jonge ouders, om het toch wat feestelijk te maken.

Hier willen we naartoe

Ook als baby's peuters worden willen we jonge gezinnen bij elkaar brengen.

Meer info

De uitnodiging voor de babyborrel vind je hieronder terug bij de downloads.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

adres
Kardinaal Cardijnstraat 372840 Rumst
Tel. tel.
03 888 00 32
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen