naar top

AWV voert onderhoudswerken uit op de Mechelsesteenweg

Algemene info

Vanaf dinsdag 23 oktober 2018 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de Mechelsesteenweg (N1) in Rumst. Tussen de brug over de Nete en het kruispunt met de Bussestraat (N1c) en de Lage Vosbergstraat krijgt het wegdek een nieuwe laag asfalt. De werken zullen vier dagen duren, tot en met vrijdag 26 oktober. Aan het kruispunt met de Bussestraat vinden de werken ’s nachts plaats, zodat het kruispunt overdag open kan blijven.


Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Mechelsesteenweg is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Tussen de brug over de Nete en het kruispunt met de Bussestraat en de Lage Vosbergstraat  wordt daarom de toplaag asfalt vernieuwd. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren.


De werken starten op dinsdag 23 oktober en duren onder voorbehoud van de weersomstandigheden tot en met vrijdag 26 oktober. De werken op de Mechelsesteenweg tussen de Netebrug en het kruispunt met de Bussestraat gebeuren overdag. Het wegdek op het kruispunt met de Bussestraat en de Lage Vosbergstraat wordt ook vernieuwd, maar om de hinder te beperken vinden de werken hier ’s nachts plaats. Zo kan het kruispunt overdag steeds open blijven.


Tijdelijke verkeershinder

Tijdens de werken is de Mechelsesteenweg in beide richtingen afgesloten tussen de brug over de Nete en het kruispunt met de Bussestraat

  • Het doorgaand verkeer (en bussen van De Lijn) volgt in beide richtingen een omleiding via de E19 (complexen Rumst en Mechelen-Noord) en de N1.
  • ’s Nachts is de werfzone op de Mechelsesteenweg enkel met de wagen bereikbaar voor plaatselijk verkeer.
  • Het kruispunt met de Bussestraat en de Lage Vosbergstraat blijft overdag open voor alle verkeer, maar er geldt een snelheidsverlaging. ’s Nachts wordt er gewerkt aan het kruispunt en is er geen verkeer mogelijk. Verkeer naar de E19 wordt via de N1 omgeleid naar het complex van Kontich.
  • Aan de fiets- en voetpaden van de Mechelsesteenweg wordt niet gewerkt, fietsers en voetgangers kunnen dus steeds door.


Timing en praktische info

De werfzone wordt in 2 stukken opgesplitst:

ZONE 1: Rijbaan tussen de Netebrug en kruispunt Bussestraat (23/10 - 24/10)

ZONE 2: Rijbaan van het kruispunt Bussestraat + Bussestraat komende van de E19 (24/10 - 25/10)

 

De werken worden uitgevoerd als volgt:

ZONE 1: dinsdag 23/10 tussen 7u00 en 18u00 affrezen bestaande toplaag en in op hoogte brengen riooldeksels

ZONE 1: woensdag 24/10 tussen 7u00 en 18u00 plaatsing nieuwe toplaag. Hierbij is het wel belangrijk dat er na het asfalteren van de toplaag gedurende de eerste uren geen verkeer is. 

ZONE 2: woensdagnacht 24/10 tussen 20u00 en 6u00 affrezen van de toplaag kruispunt Bussestraat

ZONE 2: donderdagnacht 25/10 tussen 20u00 en 6u00 plaatsing nieuwe toplaag kruispunt Bussestraat. Ook hier is het belangrijk dat de eerste uren na het plaatsen van de toplaag geen verkeer is. 

 

Dinsdagavond 23/10 worden de nieuwe lussen van de verkeerslichten geplaatst. Dit is slechts plaatselijke hinder. Er zal wel geluidshinder zijn tijdens het slijpen. 

 

Donderdag 25/10 en vrijdag 26/10 worden de nieuwe markeringen + de nieuwe lussen van de verkeerslichten aangebracht. Dit zal tussen het verkeer door gebeuren. Tijdens deze werken is er plaatselijk hinder maar dient niets afgesloten te worden. 

 

ZONE 1 zal niet bereikbaar zijn tussen 7u00 en 18u00 en zal wel bereikbaar zijn tussen 18u00 en 7u00 voor plaatselijk verkeer.

ZONE 2 zal niet bereikbaar zijn tussen 20u00 en 6u00 en zal wel bereikbaar zijn tussen 6u00 en 20u00 voor alle verkeer.

 

Fietsers en voetgangers behouden steeds doorgang. 

Tijdelijke parkeerzones zijn er niet voorzien. Bewoners en bedrijven kunnen hun opritten bereiken tussen 18u00 en 7u00. 

 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. De meest actuele info kunt u steeds vinden op www.wegenenverkeer.be/rumst.

 

Contacteer AWV

Heeft u nog vragen over dit project? U kunt ons steeds op eenvoudige wijze contacteren via het digitaal meldingsformulier: www.wegenenverkeer.be/contactformulier of via de contactgegevens van AWV. Agentschap Wegen en Verkeer en de aannemer zullen er alles aan doen om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden. Alvast bedankt voor uw begrip.

 

Buurtbewoners worden op de hoogte gebracht door een brief van Agentschap Wegen en Verkeer.

Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Bouwheer: Agentschap Wegen en Verkeer
  • Startdatum: dinsdag 23 oktober 2018
  • Einddatum: vrijdag 26 oktober 2018

Deelgemeente

Contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Status

Afgeronde projecten

Deel deze pagina