Autodelen

Wat is autodelen?

Bij autodelen maken meerdere personen/gezinnen gebruik van eenzelfde wagen. Autodelen is een duurzamer alternatief dan een eigen wagen. Door een auto te delen vermindert het aantal auto’s, vermindert de parkeerdruk en deel je ook de kosten. Bovendien wordt de wagen efficiënter gebruikt. Afhankelijk van het systeem word je ook verlost van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt zoals onderhoud, herstellingen en verzekering.

In Rumst werken we samen met Autopartners Share. Bij vragen of problemen tijdens de rit, kan je hen altijd telefonisch contacteren via het telefoonnummer 015 28 49 76.

De elektrische deelwagens zijn terug te vinden op volgende locaties:

  • Brooikensplein in Reet – één deelwagen
  • Kardinaal Cardijnstraat recht tegenover de kerk van Terhagen – één deelwagen
  • Molenbergstraat aan bushalte De Lijn in Rumst – één deelwagen
  • Schoolstraat naast de bibliotheek van Rumst - één deelwagen

Voor wie

  • Wie geen auto heeft, maar er af en toe wel één wil gebruiken.
  • Wie de eigen (tweede) auto weinig gebruikt.
  • Wie overweegt om een (tweede) auto te kopen.
  • Wie af en toe wel een ander type wagen wil gebruiken.

Hoe aanvragen

Om de deelwagens voor de eerste keer te gebruiken, kan je eenvoudig registreren via de app ‘Share Mobility’. Deze registratie moet maar éénmalig gebeuren. Voor de registratie heb je identiteitskaart, rijbewijs en een kredietkaart nodig. Bekijk het stappenplan hieronder voor de registratie.

Als je het stappenplan voor de registratie hebt opgevolgd dan kom je uit op een kaart. De kaart geeft aan waar de verschillende deelwagens staan en welke beschikbaar zijn.

  • Een grijze P betekent dat dit een staanplaats is, maar dat er geen auto beschikbaar is.
  • Een oranje bol betekent dat de auto beschikbaar is en het cijfer in de bol geeft aan hoeveel auto’s er beschikbaar zijn.

Bekijk het stappenplan hieronder voor de reservatie.

Is de reservatie gelukt? Super! Dan kan je uitkijken naar je rit met de elektrische deelwagen. Op de dag dat je reservatie gepland staat, krijg je nog een sms ter herinnering. Op je gekozen uur, mag je naar de locatie van jouw gekozen elektrische deelwagen gaan.
Ook voor het inchecken, is er een handig stappenplan opgesteld, bekijk dit hieronder. 

Voilà, nu ben je helemaal klaar om de deelwagen te gebruiken. Geniet van de aangename rit. Moest je nog nooit elektrisch en/of automatiek hebben gereden dan is hier een samenvatting van de belangrijkste punten.

Is je gereserveerde tijd bijna voorbij of ben je vroegtijdig klaar? Begeef je dan terug naar de oorspronkelijke locatie van de elektrische deelwagen. Je rit met de deelwagen wordt op een efficiënte manier afgesloten dankzij het stappenplan. Heb je meer tijd nodig dan je had verwacht? Dan kan je de rit verlengen. Opgelet! Indien verlengen via de app niet mogelijk is, contacteer dan de hotline van Autopartners Share op het telefoonnummer 015 28 49 76.

Kostprijs

Er zijn geen instapkosten of een abonnement verbonden aan onze elektrische deelwagens. De prijs van een elektrische deelwagen staat vast op 3,99 euro per uur samen met 0,27 euro per gereden kilometer. Het is verplicht om de deelwagens op voorhand te reserveren. Deze reservatie moet minstens een rijtijd van één uur innemen.

Opgelet! Een uur voor de reservatie wordt een bedrag gereserveerd op je kredietkaart van 100 euro en de kostprijs van de reservatie. Zorg er dus voor dat er voldoende saldo op jouw kredietkaart beschikbaar staat. Bij een te laag saldo zal de reservatie automatisch geannuleerd worden.

Downloads

Naar top