Samen naar een beter klimaat

Gezocht: Atmosfeermakers

Bedrijfsfietsen in plaats van bedrijfswagens, gedeelde tuinen, publieke moestuinen, een uitleendienst voor fietsen … De inwoners van de gemeente Rumst hebben veel goede ideeën om de CO2-uitstoot in de gemeente tegen te gaan. Dat werd duidelijk op het Duurzaamheidscafé op 23 maart.

Op het café, uiteraard met lokaal biertje en een versnapering, lichtten het lokaal bestuur en IGEAN het lokale klimaatplan van Rumst toe. Daarna was het de beurt aan Avansa om het participatietraject rond de thema’s mobiliteit en duurzaam wonen te introduceren.

De kennis van de aanwezigen werd op de proef gesteld met een kleine quiz. De winnaar won een bon ter waarde van maar liefst 150 euro voor een fietsonderhoud. De quiz triggerde hen om ideeën te formuleren over hoe ze mobiliteit en duurzaam wonen graag zouden beleven in
de gemeente.

Deze input nemen we mee naar onze eerste bijeenkomsten over deze thema’s. Elke inwoner van Rumst kan zich mee laten inspireren, mee nadenken en mee concrete acties formuleren. Infosessies hierrond vinden plaats op 11 en 18 mei, je kan op elk moment aansluiten. Samen komen we tot een gezonde, verbonden en klimaatvriendelijke gemeente.


Thuisloket

  • Thema avond duurzaam wonen bijwonen? Schrijf je in!

    Formulier