Assistentiewoningen Hof van Crequi

Een serviceflat is bedoeld voor valide en mindervalide 60-plussers die nog voldoende zelfredzaam zijn en toch een zekere vorm van hulpbehoevendheid vertonen. Bv. wonen in een onaangepast huis, te grote woonst, gevaar voor vereenzaming…

De eerste 50 serviceflats van het Hof van Crequi zijn in 1995 in gebruik genomen. In november 2009 had een uitbreiding plaats met 17 serviceflats. Hierdoor zijn er twee typen serviceflats ontstaan.

Serviceflats type 1 :

Dit gedeelte is in juli 1995 in gebruik genomen. Het omvat 50 woongelegenheden, verdeeld over drie bouwlagen met lift. Het gebouw is opgetrokken in U-vorm, waardoor de ingerichte tuin centraal ligt.

Elk appartement is toegankelijk vanuit een overdekte gaanderij zodat een straateffect wordt verkregen. De totale woonoppervlakte van een flat bedraagt 50 m² . De slaapkamer, de badkamer en berging bevinden zich in afzonderlijke ruimten. De leefkamer is verbonden met de ingerichte keuken. Elke flat beschikt over een noodoproepsysteem waardoor dag en nacht een medewerker beschikbaar is. De conciërgewoning is gelegen op de tweede verdieping. De mogelijkheid wordt geboden om op de weekdagen een warme maaltijd te verkrijgen. Enkele zithoeken zijn op elke verdieping voorzien. Op het gelijkvloers bevindt zich de keuken alsook de polyvalente zaal van het dienstencentrum. Het bureel van de dienstverantwoordelijke is daarnaast gelegen. Tevens is de wasserette op dit niveau gevestigd. Op de eerste verdieping situeert zich de ruimte voor het begeleid bad. Hiervoor kan worden beroep gedaan op de verzorgende.

 

Serviceflats type 2 :

In november 2009 had een uitbreiding van het serviceflatcomplex plaats met 17 nieuwe, iets grotere flats (+/-65m²). Deze bevinden zich aansluitend bij het bestaande gebouw en worden verbonden door een lift zodat het Hof van Crequi over twee liften beschikt. Deze flats bieden de mogelijkheid om een wasmachine en droogkast te plaatsen.

De bewoners van het Hof van Crequi kunnen deelnemen aan de activiteiten die door het lokaal dienstencentrum worden ingericht : uitstappen, ontspannings- en infonamiddagen, cursussen…

Tevens kunnen zij gebruik maken van de dienstverlening die werd uitgebouwd :

 • wasserette
 • begeleid baden
 • warme maaltijden
 • pedicure en manicure
 • boodschappendienst

Voor wie

De concrete toekenningscriteria zijn de volgende:

 • tenminste 60 jaar oud zijn, voor partners volstaat het dat één van beiden die leeftijd heeft;
 • minstens 5 jaar in Rumst wonen of;
 • vroeger minstens 10 jaar in Reet, Rumst of Terhagen hebben gewoond, of;
 • kinderen hebben die minstens 10 jaar in Rumst wonen
 • Personen die ten minste 8 jaar tewerkgesteld geweest zijn in het Hof van Crequi en ingeschreven zijn op de wachtlijst

Kostprijs

In de prijs is inbegrepen: de kost voor bewoning, alle waterverbruik, radio- en TV- distributie, het onderhoud van de gemeenschappelijke delen.

Type 1 – 50 flats – bouwjaar 1995 – oppervlakte +/- 50 m² :

 • de prijs bedraagt € 15,82 per dag, dit betekent € 474,60 per maand (30 dagen)
 • een waarborg van 30 x de dagprijs = € 474,60 moet vooraf worden gestort op een depositorekening

Type 2 – 17 flats – bouwjaar 2009 – oppervlakte +/- 65 m² :

 • de prijs bedraagt € 19,79 per dag, dit betekent € 593,70 per maand (30 dagen)
 • een waarborg van 30 x de dagprijs  = € 593,70 moet vooraf worden gestort op een depositorekening.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Lokaal dienstencentrum Hof van Crequi

adres
Nieuwstraat 1052840 Rumst
Tel. tel.
03 844 86 72
e-mail