naar top

Archeologisch vooronderzoek op Markt en Kerkplein (17 januari - 28 januari)

Algemene info

Op de Markt en rond het kerkgebouw starten binnenkort archeologische vooronderzoeken.

Welke werken vinden er plaats?

Eind januari zal de firma ABO archeologische opgravingen doen in de omgeving van de Markt en het kerkgebouw in Rumst-centrum. Dit zijn verplichte vooronderzoeken, vooraleer later weg- en rioleringswerken mogen gebeuren. Zij gaan via proefsleuven eventuele archeologische vondsten in kaart brengen.

Wanneer starten de werken?

Deze werken starten op 17 januari 2022 en eindigen wellicht op 28 januari 2022. De werken kunnen later starten of langer duren door bijvoorbeeld het slechte weer.

Welke gevolgen zijn er?

Er komt een parkeerverbod ter hoogte van de Markt (tegenover de voormalige bibliotheek) en op het kerkplein. Verder zal er slechts beperkte hinder zijn voor het verkeer en de omwonenden. De proefsleuven zullen voornamelijk in graszones gegraven worden. Deze sleuven zullen na sporenonderzoek zo snel mogelijk terug gedicht worden. De archeologische firma zal er alles aan doen om de impact van het onderzoek zo lokaal mogelijk te houden, maar dient uiteraard haar wettelijk werk te kunnen verrichten. Indien er sporen zouden gevonden worden, is het ook beter dat dit nu kan gebeuren, dan wanneer later de grote rioleringswerken hiervoor dienen stil gelegd te worden.

Vragen?

Met vragen kan je terecht bij de afdeling Openbaar domein via openbaardomein@rumst.be
of 03 443 94 70.

Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Aannemer: ABO
  • Startdatum: maandag 17 januari 2022
  • Einddatum: vrijdag 28 januari 2022

Deelgemeente

Status

Afgeronde projecten

Deel deze pagina