Kunst in het Gemeentehuis: François Thys en Jacques Vanspeybrouck

Deze informatie is niet meer actueel!
Vanaf 11 september kan je in het gemeentehuis terecht voor een nieuwe editie van Kunst in het Gemeentehuis’. De tentoonstelling wordt een combinatie van prachtige foto’s door Jacques Vanspeybrouck en artistieke acrylschilderijen en tekeningen door François Thys. Jacques Vanspeybrouck aan het woord: “Als autodidact in de fotografie begon ik, zoals de meeste amateurfotografen, bij een fotoclub ...

Wanneer

 • 11 september ’17 (ma)
  -
  20 oktober ’17 (vr)
  maandag
  van 08.30u. tot 12u., van 18u. tot 20u.
  dinsdag
  van 08.30u. tot 12u.
  woensdag
  van 08.30u. tot 12u., van 13.30u. tot 16.45u.
  donderdag
  van 08.30u. tot 12u.
  vrijdag
  van 08.30u. tot 12u.
  zaterdag
  Gesloten
  zondag
  Gesloten

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

Naam
Gemeentehuis
Adres
Koningin Astridplein 122840 Reet (Rumst)

Contact

Telefoon
03 880 00 93
E-mail

Info

Vanaf 11 september kan je in het gemeentehuis terecht voor een nieuwe editie van Kunst in het Gemeentehuis’. De tentoonstelling wordt een combinatie van prachtige foto’s door Jacques Vanspeybrouck en artistieke acrylschilderijen en tekeningen door François Thys.

Jacques Vanspeybrouck aan het woord: “Als autodidact in de fotografie begon ik, zoals de meeste amateurfotografen, bij een fotoclub waar een eerste technische bagage werd opgestoken. Maar al snel had ik door dat je eigen ding doen in fotografie het belangrijkste is. Gewoon tot jezelf komen en de beelden creëren vanuit je gevoel, dat is waar het voor mij op aankomt. Qua onderwerpen heb ik geen voorkeuren, maar wel ben ik van oordeel dat een foto iets moet kunnen oproepen bij de toeschouwer. Dat kan een stemming zijn, een droombeeld of gewoon iets wat de kijker kan meenemen in zijn / haar fantasie. Als dat kan, is voor mij een foto geslaagd. Maar toch heb ik een uitgesproken voorliefde voor eenvoud. Het onderwerp moet primeren. Alles daarrond wordt ballast en zo kom ik dan tot een eerder minimalistische fotografie.”

François Thys, geboren in 1941, is een echt oorlogskind. Jarenlang nemen zijn gezin en beroepsleven al zijn tijd in beslag. Vanaf de dag van zijn pensionering breekt er een nieuwe tijd aan waarbij hij zich uitleeft met tekenen en schilderen. Hij start bij kunstkring Schavaebou en al heel snel vindt hij ook de weg naar De Kunstkamer 13, waar hij naast het tekenen en schilderen ook materiaalmeester is. Kunstgeschiedenis en bewondering voor grote meesters vormen een inspiratiebron voor zijn werk. Leren door waarnemen en zelf doen is zijn motto. De afgelopen 10 jaar nam hij deel aan verschillende tentoonstellingen en is hij nog altijd actief lid van Schavaebou en De Kunstkamer 13.

Je kan de tentoonstelling gratis komen bekijken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: werk van Jacques Vanspeybrouck ©Gemeente Rumst

Categorie

Organisatie

Naam
Gemeentebestuur Rumst

Wil je zelf ook een activiteit ingeven?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be .

Deel deze pagina