double bill: Caspar Auwerkerken + Mooneye (week van de Belgische Muziek)

Dit is een UiTPAS evenement.

2x double bill in teken van De Week van de Belgische muziek (concerten voor een rechtstaand publiek): Speciaal voor de Week van de Belgische Muziek staan er maar liefst 4 Belgische topbands gespreid over 2 dagen op 2 podia in de regio. Een unieke samenwerking tussen de Gam Rumst en CC De Steiger Boom.

Vrijdag 2 februari 2024, de Gam Rumst: Caspar Auwerkerken + Mooneye
20 uur - Caspar Auwerkerken
De songs van Caspar Auwerkerken worden gretig gedraaid in 'Duyster' op Radio 1 en 'Vuurland' op StuBru. De muziekblogs Dansende Beren en Luminous Dash riepen hem al uit tot één van de meest spraakmakende talenten van België. Caspar mocht reeds de voorprogramma's verzorgen van Strand of Oaks, Portland, Meskerem Mees en The Bony King of Nowhere. Het handelsmerk van Caspar Auwerkerken: zorgvuldig opgebouwde melancholische songs die naar het einde toe in alle subtiliteit losbarsten.

21.30 uur - Mooneye
Mooneye is niet meer weg te denken uit het Belgische alternatieve poprockcircuit. Met nieuwe muziek onder de arm maakt de band rond singer-songwriter Michiel Libberecht zich op voor een niet te missen clubtour. Mooneye heeft zich in korte tijd een eigen sound aangemeten: de band slaagt erin om tegelijk klein en groot(s) te klinken, secuur én speels en heeft met Libberecht een melancholische stem in huis die je bij je nekvel grijpt. De songs komen perfect tot hun recht in een open en eerlijke productie en trachten even tijdloos te zijn als werk van grootheden en voorbeelden als Neil Young, R.E.M, Bruce Springsteen of recenter Strand Of Oaks en Sam Fender.

Zaterdag 3 februari 2024, CC De Steiger Boom: BLOND + The Antler King
20 uur - BLOND
De 3 jonge vrouwen van BLOND schrijven scherpe maar gevoelige Nederlandstalige teksten. Hun originele elektropop-shows zitten vol humor en verrassingen. In 2022 won BLOND de Nekka-Wedstrijd en werden ze geselecteerd voor Jong Muziek van Theater Aan Zee. “Van der Aas voorliefde voor eightiespop, Notenbaerts hiphopen spoken-wordachtergrond, Talbuts talent voor harmonische samenzang (…) en uiteraard hun gedeelde liefde voor kleinkunst. Blond is er voor fans van Robyn, Liesbeth List én De Jeugd van Tegenwoordig.” Knack Focus

21.30 uur - The Antler King
The Antler King is DIY indiepop zonder regels of compromissen met een heel eigen universum. HUMO noemt The Antler King als één van de best bewaarde geheimen van de vaderlandse pop. Het muzikale universum van The Antler King overspant talloze genres, maar ze weten alles mooi te verbinden, tot een plek waar Afrikaanse ritmes de hand reiken naar het werk van Mount Kimbie, Coco Rosie met hier en daar een flard psychedelische Link Wray, een aai over de bol van Connan Mockasin en een blik op een wereld waar het Belgische Madou een rondje spart met Prince.

LOCATIES
vrijdag 2 februari: de Gam (Kardinaal Cardijnstraat 31A, Rumst)
zaterdag 3 februari: CC De Steiger Boom (Henri Spillemaeckersstraat 7, 2850 Boom)

TICKETS
Basis 1 dag € 15 / Basis 2 dagen € 20 / UiTPAS kansentarief -80% op de ticketprijs
Je kan ervoor kiezen om 1 dag te genieten van 2 bands voor een basisprijs, maar je kan ook all the way gaan en meteen een voordelig ticket kopen voor de 4 concerten op 2 dagen.

UUR
Deuren & bar: 19 uur / Start concert: 20 uur

Dit zijn concerten voor een rechtstaand publiek, er zijn geen zitmogelijkheden.

Wanneer

  • vr 02 februari 2024
    van 20.00 u tot 23.00 u

Prijs

€ 15,00 (2 dagen - 20,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Rupel - 3,00 euro)

Waar

Naam
De Gam
Adres
Kardinaal Cardijnstraat 31a2840 Terhagen (Rumst)

Contact

Telefoon
03 880 00 94
E-mail
Website
http://www.rumst.be/degam
Alle activiteiten