Rudi Vranckx, Wigbert, Gertjan Van Hellemont, Elsje Helewaut en Serge Feys - Kleine helden

Dit is een UiTPAS evenement.

THEATERLEZING/CONCERT - 'Kleine helden' geeft een gezicht en een stem aan gewone mensen die in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen en het verschil maken in hun eigen leven en dat van anderen. Een inspirerende voorstelling vol hoop.

“Een ontdekkingsreis langs 35 jaar oorlog, bevrijding, verzet en hoop. In al die jaren ben ik op zoek gegaan naar de stem van kleine helden in hun moedige bescheiden daden van verzet, druppels op de gloeiend hete plaat. Vaak, bijna altijd, in de duisternis van de nacht, klinkt er daarbij muziek. Soms weemoedig, vaak opstandig. Het is een taal die ons allemaal verbindt. Laat me u meenemen op een tocht vol verhalen, getuigenissen, herinneringen van jaren aan het front. Van de val van de muur tot Oekraïne. Een persoonlijke geschiedenis in muziek en beeld.” - Rudi Vranckx

Rudi Vranckx is een Belgisch oorlogsjournalist die werkt voor VRT Nieuws. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakt hij documentaires voor Canvas. Vranckx ontving voor zijn werk als oorlogs-verslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018. In 2019 kreeg Vranckx ook een eredoctoraat van VUB en ULB.

In de beklijvende voorstelling 'Kleine Helden' selecteert verteller Rudi Vranckx samen met muzikanten Wigbert, Elsje Helewaut (Elisa Waut), Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs, The Bony King Of Nowherere ...) en Serge Feys (Arno, TC Matic, De Dolfijntjes ...) passende songs bij zijn aangrijpende verhalen en beelden. Liederen van o.a. Billy Joel, John Lennon, Patti Smith, Phil Collins, Procul Harum, Billie Holiday en ook een vleugje Bach.

LOCATIE de Gam (Kardinaal Cardijnstraat 31A, Rumst)
TICKETS Basis € 18 / UiTpas kansentarief € 4
UUR Deuren & bar: 19 uur / Start voorstelling: 20 uur

Wanneer

  • vr 12 januari 2024
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

€ 18,00 (Kansentarief met UiTPAS Rupel - 3,6 euro)

Waar

Naam
De Gam
Adres
Kardinaal Cardijnstraat 31a2840 Terhagen (Rumst)

Contact

Telefoon
03 880 00 94
E-mail
Website
http://www.rumst.be/degam
Alle activiteiten