T.H. and the Sad Beats - A young Nick Cave tribute (concert voor rechtstaand publiek)

Dit is een UiTPAS evenement.

CONCERT VOOR RECHTSTAAND PUBLIEK - Wie het in de jaren '80 heeft meegemaakt, zal het ongetwijfeld nooit meer vergeten: de jonge Nick Cave raasde en wervelde over het podium als een stormwind.

Zijn uitgekrijste lyrics brandden van een donker soort poëzie vol ronddolende moordenaars en oudtestamentische sferen, maar verwezen tezelfdertijd slim naar de pioniers van de blues en de rock. Op hun beurt vormden The Bad Seeds, ondanks hun enthousiaste poging om te klinken als een chronische relatiecrisis, een onwaarschijnlijk sterke begeleidingsband, die perfect het midden wist te houden tussen samenspel en chaos, tussen geweld en subtiliteit.

Bijna veertig (!) jaar later staat Nick Cave er nog steeds. Galanter en eleganter dan toen. En in veel grotere zalen. Het is hem vanzelfsprekend gegund. Maar wij hadden graag nog eens de jonge Nick aan het werk gezien. De meer uitzinnige Cave. Van de roemruchte albums From Her to Eternity, The Firstborn is Dead, Your Funeral My Trail en Tender Prey. Van songs als The Mercy Seat, Tupelo, The Carn' en Cabin Fever.

Zanger Tom Hannes (T.H.) kruipt in de huid van de zanger. Wie Tom de laatste tien jaar al heeft gezien als belichaming van David Byrne (Byrning Down the House), de jonge Lou Reed (We Love Lou) en de jonge én oude David Bowie (Major Tom), weet waaraan zich te verwachten.

Zang: Tom Hannes / Gitaar: Jan Blieck / Hammond: Niels Verheest / Bas: Kurt de Ruijter / Drums: Gino Campenaerts / Sounds: Dieter de Mits

LOCATIE de Gam (Kardinaal Cardijnstraat 31A, Rumst)
TICKETS Basis € 16 (-18 jaar € 10) / UiTpas kansentarief € 3
UUR Deuren & bar: 19 uur / Start concert: 20 uur

Dit is een concert voor een rechtstaand publiek, er zijn geen zitmogelijkheden.

De organisatie van dit uniek concert komt tot stand door een samenwerking tussen de cultuurhuizen uit de Rupelstreek: CC De Steiger Boom, Cultureel Centrum Aartselaar, cultuurdienst IVEBICA (Hemiksem-Schelle-Niel) en de Gam Rumst.

Wanneer

  • vr 17 november 2023
    van 20.00 u tot 22.30 u

Prijs

€ 16,00 (-18 jaar - 10,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Rupel - 3,2 euro)

Waar

Naam
De Gam
Adres
Kardinaal Cardijnstraat 31a2840 Terhagen (Rumst)

Contact

Telefoon
03 880 00 94
E-mail
Website
http://www.rumst.be/degam
Alle activiteiten