Reis naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie (uitverkocht)

De jaarlijkse afdelingsreis van DF-Reet in 2023 wordt een busvakantie naar enkele markante plekken langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Heel het 19de-eeuwse open linielandschap behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Bij oorlogsdreiging kon men op de 80 km tussen de Biesbosch en Muiden brede stroken onder water zetten. We passeren langs prachtig bewaard gebleven vestingsteden, forten en inundatiesluizen. Bovendien doorkruisen we ook nog eens aantrekkelijke natuurgebieden. Af en toe wijken we even van de waterroute af voor een kort bezoek aan Utrecht bijvoorbeeld, een korte wandeling langs de Vecht. Ook het Militair Museum kunnen we niet links laten liggen.

Deze 4-daagse gaat door van dinsdag 29 augustus tot vrijdag 1 september 2023.

U vindt het volledige programma onderaan dit bericht.

Vanaf 20 betalende deelnemers kost deze all-in-reis €745 per persoon (op basis van een tweepersoonskamer). Singles betalen slechts €50 extra.

Inbegrepen :
* Vier dagen vervoer per luxe autocar
* Drie overnachtingen in hotel Van der Valk Breukelen (op basis van half pension)
* uitstappen en entreetickets voor alle bezoeken zoals het programma vermeldt
* alle lunches (broodjes of boterhammen al dan niet in buffetvorm of een slaatje)
* de diensten van de plaatselijke gidsen
* reisleider Wim Vanhoorne zorgt voor de historische context
* aangenaam gezelschap

Niet inbegrepen :
* Dranken
* Annulatie- en bijstandsverzekering
* Persoonlijke uitgaven

U kan inschrijven bij Hilde Nagels (h.nagels@skynet.be), liefst voor 20 maart 2023.

Uw inschrijving is definitief na betaling van een voorschot van 250 euro per persoon op de rekening van DF Reet BE18 1030 5610 4565.

Met vriendelijke groeten,
Voor het bestuur van DF-Reet,

Wim Vanhoorne Eddy Huyghe
Reisleider voorzitter

PROGRAMMA

Dag 1 - dinsdag 29 augustus
Vertrek om 7u45 vanaf het Brooikensplein. Gegidst bezoek aan het middeleeuwse Slot Loevestein gelegen op een strategische plek tussen de Maas en de Waal. Lange tijd fungeerde de waterburcht als staatsgevangenis. Loevestein werd onderdeel van zowel de Oude als van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In het nabije Woudrichem nemen we de lunch om daarna met het veer de Waal over te steken naar Gorinchem voor een stadswandeling o.l.v. een plaatselijke gids. Naar Breukelen (bij Utrecht) voor diner in het Van der Valkhotel. We verblijven er drie nachten in HP.

Dag 2 - woensdag 30 augustus
De hele voormiddag brengen we door in, op en rond het Waterliniemuseum van Bunnik. Het maakt deel uit van het 23 ha grote terrein van het Fort (bij) Vechten. Je vindt er ook de funderingen van de garnizoenstad Fectium, een schakel van de Romeinse limes. Onderweg naar de ferry krijgen we een lichte maaltijd voorgeschoteld in Fort Uitermeer nabij Weesp. In Muiden nemen we de boot naar het Forteneiland Pampus. Een enthousiaste gids leidt ons er rond. Om 17u moeten we van het IJselmeer-eilandje af. Misschien is er nog wat tijd om eventjes te wandelen in Loenen aan de Vecht waar rijkelui tijdens de Gouden Eeuw leuke optrekjes lieten bouwen.

Dag 3 - donderdag 31 augustus
Vandaag staat het historisch zeer interessante Woerden op het programma. Een lokale gids zal de talrijke stadsmonumenten een hartig woordje laten meepraten over de godsdiensttwisten, het rampjaar 1572, de Franse bezetting, enz. Na de lunch gaan we op ontdekking in het kasteel de Haar, het grootste van Nederland! In het gezellige Utrecht is er behalve koffie mét uiteraard ook nog een centrumwandeling rond de Dom mogelijk. Nog en ommetje langs het Schröderhuis van Gerrit Rietveld en een fotoshoot van de Plofsluis, een wereldunicum, en we zijn weer in onze Van der Valk.

Dag 4 - vrijdag 1 september
Na het ontbijt laden we onze bagage in de autocar en rijden naar Soesterberg voor een vrij bezoek aan het Nationaal Militair Museum. Met vijf interactieve tentoonstellingen, met binnen- en buitenactiviteiten hangt daar altijd avontuur in de lucht. We eten vanmiddag bij Caatje aan de Lek even voorbij het Werk aan de Spoel. In Fort Everdingen wacht een gids ons op, dichtbij ligt op de Diefweg de Doorgezaagde Bunker. Ten slotte zitten we in het Fort Altena op zowat het meest zuidelijke punt van de Waterlinie.

Op de laatste dag trakteert de reisleiding op de goede afloop… Wedden dat je - weer thuis - overweegt om over een paar weken terug te gaan naar de Waterlinie? Maar dan in het gezelschap van je … fiets!

Wanneer

  • di 29 augustus 2023
    van 07.45 u

Prijs

€ 745,00 (Singles - 795,00 euro)

Waar

Naam
parking Brooikensplein Reet
Adres
Brooikensplein 2840 Reet

Tickets

E-mail
Alle activiteiten