Kom mee klei ontdekken op de Rupelkleidag!

Dit is een UiTPAS evenement.
Op 22 april organiseert het lokaal bestuur Rumst voor de eerste keer de 'Rupelkleidag'. Een gezinsdag rond de eigen Rumstse klei, natuur en geschiedenis, vol met interessante en creatieve workshops, activiteiten en een gezellige picknick.

Het landschap in de Rupelstreek ontstond duizenden en zelfs miljoenen jaren geleden, lang voor de eerste mensen verschenen. Door te graven in de kleirijke ondergrond van Rumst en omstreken konden geologen, paleontologen en archeologen dat verre verleden reconstrueren. Onder andere dankzij de vele fossielen die tonen welke dieren en organismen er vroeger in onze streken leefden (ja, zelfs haaien!).

Op de eerste editie van de Rupelkleidag kan je klei in al haar facetten komen ontdekken en leer je over het kleiverleden van onze gemeente. Je kinderen (en jijzelf!) wanen zich een echte onderzoeker en leren bij van onder meer de wetenschappers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

Noteer alvast 22 april, de Dag van de Aarde, in je agenda en kom met het hele gezin naar de watertoren in Reet voor dit ontdekkingsfestival voor jong en oud.
We starten 's middags met een gezellige picknick in open lucht. Je kan je eigen lunchpakket meebrengen of ter plekke kopen aan verschillende kraampjes vol lokaal lekkers. Doorlopend zijn er creatieve en wetenschappelijke kinderworkshops en gegidste wandelingen die je kan volgen. Op een VR-tafel kan je graven in de verschillende lagen van onze aarde, als een echte paleontoloog.

We voorzien geen plek om auto's te parkeren, maar er zal wel ruime fietsenparking zijn! Toch met de auto? Je kan parkeren in Reet centrum en naar de Watertoren wandelen.

Programma:
• 12 uur: openlucht-picknick met streekmarktje
• 13 – 16 uur: kinderworkshops vrije inloop
• 13 uur, 14 uur en 15 uur: wandeling met gids in de Kleiput
• Doorlopend:
o VR-tafel
o Expeditiepad (blotevoetenpad)
o Mini-Museum Rupelklei
o Springkasteel
o ...

Wanneer

  • za 22 april 2023
    van 12.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis (Kansentarief met UiTPAS Rupel - 0,00 euro)

Waar

Naam
Watertoren
Adres
Rumstsestraat2840 Rumst

Contact

Telefoon
03 880 00 11
Alle activiteiten