De Ronde Leeft!

In deze voorstelling neemt Geert Vandenbon je mee door de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen. Aan de hand van feiten en verhalen reconstrueert hij het epos dat de Ronde is geworden. Hij vertelt honderduit over de wording van de Ronde en over helden als Schotte, Merckx, Museeuw en Boonen. Hij verklaart de opmerkelijkste veranderingen in het parcours van Vlaanderens Mooiste, heeft het over mythische hellingen en knagende kasseien, en doorspekt zijn voorstelling met leuke, pakkende en soms hilarische anekdotes uit de buik van de Ronde.

De Ronde is méér dan koers, zit in ons bloed, beroert en ontroert. Maar kennen we de Ronde wel? Wat is mythe, wat is waarheid?

Geert Vandenbon is een bevoorrechte getuige. 23 jaar lang werkte hij mee aan de organisatie van de mooiste koers van de wereld. Hij publiceerde en schreef boeken over de Ronde en is medestichter-beheerder van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. In een leuke, luchtige en leerrijke voordracht brengt hij het verhaal van 100 jaar Ronde van Vlaanderen. Niet enkel voor Ronde-freaks!

Graag op voorhand inschrijven. Betalen kan gewoon ter plekke.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • wo 09 december 2020
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 3,00 (Basistarief: 3,00 €)

Waar

Naam
Bibliotheek Reet
Adres
Molenstraat 22840 Reet (Rumst)

Contact

Telefoon
03 844 87 14
Website
http://www.rumst.be/deronde
Alle activiteiten