Museum Rupelklei

Deze informatie is niet meer actueel!
Het museum spitst zich toe op de geschiedenis van de artisanale steenbakkerij in de Rupelstreek. Daarnaast toont het ook de geschiedenis van de rijke kleigrond die ervoor gezorgd heeft dat de baksteenproductie in deze streek kon floreren.

Wanneer

  • 31 maart ’18 (za)
    -
    30 september ’18 (zo)

Waar

Naam
Museum Rupelklei
Adres
Uitbreidingsstraat 332840 Terhagen

Tickets

Telefoon
+32 3 8442230
E-mail

Info

In een eerste zaal is de productie van artisanale baksteen voorgesteld, de roem van de streek. Levensgrote beelden en mooie muurschilderingen lijken taferelen recht uit de romans van Piet Van Aken en Paul Coeck. De voorstelling is aangevuld met socio-economische aspecten van de productie.

Hoe is de klei hier gekomen? En zo dicht bij het oppervlak? Toeval, dat maakt een fascinerende video duidelijk. In de prehistoriezaal wordt de verbazende geschiedenis van de streek en van de aarde- blootgelegd. Geschiedenis zoals die in de lagen van de kleigroeven is geschreven.

Terhagen vroeger aan de Zuidpool? Diep onder de zee? Een strand? Een steppe? Een benijdenswaardige collectie, met heel zeldzame fossielen in en bovenop de klei gevonden, verteld door Terhagenaar Pierre De Loenen.

Groepsbezoeken kunnen het hele jaar door na reservatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: ©Museum Rupelklei

Categorie

Organisatie

Naam
Museum Rupelklei

Wil je zelf ook een activiteit ingeven?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be .

Deel deze pagina