Kruisdagviering

Deze viering verwijst naar het eeuwenoude gebruik om in het voorjaar, wanneer de akkers waren ingezaaid en het plantgoed werd gepoot, de zegen van de Heer Jezus te vragen over landerijen en dieren. Landelijke Gilde Rumst gaat daarbij op zoek naar een locatie in de sector van de tuin- of landbouw, of aanverwante activiteiten. Dit jaar mogen we weer te gast zijn op de historische 'Slijkenhoeve'. ...

Wanneer

  • 17 mei ’20 (zo)
    van 10.00 u tot 13.00 u

Waar

Naam
Slijkenhoeve
Adres
Slijkenhoefstraat 352840 Rumst

Info

Deze viering verwijst naar het eeuwenoude gebruik om in het voorjaar, wanneer de akkers waren ingezaaid en het plantgoed werd gepoot, de zegen van de Heer Jezus te vragen over landerijen en dieren.

Landelijke Gilde Rumst gaat daarbij op zoek naar een locatie in de sector van de tuin- of landbouw, of aanverwante activiteiten. Dit jaar mogen we weer te gast zijn op de historische 'Slijkenhoeve'.

Aansluitend biedt de Landelijke Gilde u een glas aan en kan u nog even vertoeven in deze historische omgeving. U mag ook vrienden en kennissen uitnodigen op dit religieus maar informeel ontmoetingsmoment. Op een infopaneel zal u wat gegevens vinden over het ontstaan van dit hof van plaisance en de familie die het gebouwd heeft. Landelijke Gilde Rumst heet u van harte welkom.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: ©Landelijkegilden

Categorie

Organisatie

Naam
Landelijke Gilde Rumst

Wil je zelf ook een activiteit ingeven?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be .

Deel deze pagina