Uitgesteld: De Ronde Leeft!

Deze informatie is niet meer actueel!
Op basis van richtlijnen voor onderwijs en ouderenzorg wordt volgende activiteit in onze gemeente verplaatst. Deze wordt mogelijk op een latere datum georganiseerd. Eén eeuw en honderdendrie edities van de Ronde van Vlaanderen liggen achter ons. In 2016 werd de 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen gereden, op 5 april 2020 volgt al de 104de. De Ronde van Vlaanderen is een inspirerend spel ...

Wanneer

  • 25 maart ’20 (wo)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 3,00 (Basistarief: 3,00 €)

Waar

Naam
Bibliotheek Reet
Adres
Molenstraat 22840 Reet (Rumst)

Contact

Telefoon
03 844 87 14

Info

Op basis van richtlijnen voor onderwijs en ouderenzorg wordt volgende activiteit in onze gemeente verplaatst. Deze wordt mogelijk op een latere datum georganiseerd.

Eén eeuw en honderdendrie edities van de Ronde van Vlaanderen liggen achter ons. In 2016 werd de 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen gereden, op 5 april 2020 volgt al de 104de.

De Ronde van Vlaanderen is een inspirerend spel van helden en heroïek. Onderweg naar Oudenaarde doet elke helling en kassei de wielerharten sneller slaan. De Ronde leeft, meer dan ooit.

De Ronde als epos
Na 'Eeuwig Rijdt de Ronde' brengt Ronde-fanaat Geert Vandenbon een nieuwe voordracht. Hij gaat op zoek naar absolute waarheden, iconische momenten en heroïsche kampioenen die de Ronde hebben gemaakt tot wat ze vandaag is: de mooiste klassieker van de wereld, de koers der koersen.

In de Ronde Leeft! neemt Geert Vandenbon de toeschouwer mee door de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen, 'onze' geliefde Ronde van Vlaanderen. Aan de hand van feiten en verhalen reconstrueert hij het epos dat de Ronde is geworden. Hij vertelt honderduit over de wording van de Ronde, over de stichters Léon Van den Haute en Karel Van Wijnendaele, over helden als Schotte, Merckx, Museeuw en Boonen, hij verklaart de opmerkelijkste veranderingen in het parcours van Vlaanderens Mooiste, heeft het over mythische hellingen en knagende kasseien, en doorspekt zijn lezing met leuke, pakkende en soms hilarische anekdotes uit de buik van de Ronde.

De Ronde is méér dan koers, zit in ons bloed, beroert en ontroert. Maar kennen we de Ronde wel? Wat is mythe, wat is waarheid? En in hoeverre lijkt de Ronde van vandaag op de helletocht uit de beginjaren?

Geert Vandenbon is een bevoorrechte getuige. 23 jaar lang werkte hij mee aan de organisatie van de mooiste koers van de wereld. Hij publiceerde en schreef boeken over de Ronde en is medestichter-beheerder van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. In een leuke, luchtige en leerrijke voordracht brengt hij het verhaal van 100 jaar Ronde van Vlaanderen. Niet enkel voor Ronde-freaks!

Inschrijven is niet nodig, betalen kan gewoon ter plekke.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten