film/documentaire 'Rabot'

Deze informatie is niet meer actueel!
Voor de film/documentaire 'Rabot' nestelde Christina Vandekerckhove haar camera in de Rabotwijk, de armste buurt in Gent, waar drie sociale appartementsblokken met de sloophamer bedreigd worden. In deze microkosmos vangen we een glimp op van de laatste overgebleven bewoners, die het hoofd boven water trachten te houden - van daklozen over psychiatrische patiënten tot ex-gedetineerden. Na deze ...

Wanneer

  • 19 februari ’20 (wo)
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

Naam
Raadzaal van het Gemeentehuis Kon Astridplein
Adres
Kon Astridplein2840 Reet (Rumst)

Tickets

Telefoon
0478514707
Website
http://frans.andries@telenet.be

Info

Voor de film/documentaire 'Rabot' nestelde Christina Vandekerckhove haar camera in de Rabotwijk, de armste buurt in Gent, waar drie sociale appartementsblokken met de sloophamer bedreigd worden. In deze microkosmos vangen we een glimp op van de laatste overgebleven bewoners, die het hoofd boven water trachten te houden - van daklozen over psychiatrische patiënten tot ex-gedetineerden. Na deze aangrijpende documentaire is er nog een korte nabespreking en wordt er nog een drankje aangeboden.

Pers
Zelden zo'n gestileerde en aangrijpende documentaire gezien als Rabot. Regisseur Christina Vandekerckhove brengt een eerlijk portret van kwetsbare, kansarme mensen. Een portret dat hun kleine kantjes niet verbergt, maar ook niet veroordeelt.
Deze film won op het filmfestival van Gent de publieksprijs en op het filmfestival Oostende de "Ensor" voor de beste documentaire.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: KWB ©KWB

Categorie

Organisatie

Naam
KWB Reet & Gemeente Rumst

Wil je zelf ook een activiteit ingeven?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be .

Deel deze pagina