Daguitstap naar Charleroi en omgeving

Deze informatie is niet meer actueel!
Inbegrepen is de busreis, de intense begeleiding door Pascal Verbeken, sandwich-lunch met drankje naar keuze in Charleroi, inkom museum Bois du Cazier en koffiepauze. Na Arm Wallonië (2009) en Grand Central Belge (2014) kwam dit jaar met Brutopia het derde deel uit van Pascal Verbekens België-trilogie. Veel kans dat ook dit non-fictieboek op de shortlist voor het beste journalistieke boek of ...

Wanneer

  • 12 oktober ’19 (za)
    van 00.00 u tot 23.59 u

Prijs

€ 70,00 (Basistarief: 70,00 €; Leden: 65,00 €)

Waar

Naam
Brooikensplein
Adres
Brooikensplein2840 Rumst

Tickets

E-mail

Info

Inbegrepen is de busreis, de intense begeleiding door Pascal Verbeken, sandwich-lunch met drankje naar keuze in Charleroi, inkom museum Bois du Cazier en koffiepauze.

Na Arm Wallonië (2009) en Grand Central Belge (2014) kwam dit jaar met Brutopia het derde deel uit van Pascal Verbekens België-trilogie. Veel kans dat ook dit non-fictieboek op de shortlist voor het beste journalistieke boek of reisboek terechtkomt. Naast journalist (Standaard, Humo, Knack) en scenarioschrijver en documentairemaker (Canvas) is Pascal ook geregeld actief als reisleider-gids in zijn geliefde Pays Noir, de regio Charleroi – La Louvière.

Voor onze Davidsfondsafdeling praat hij op zaterdag 12 oktober zo'n dagreis “ne pas comme les autres” mooi aan elkaar.

Dagindeling

8u15: Vertrek in Reet aan de Begijnenbossen (Brooikensplein) – met autocar

10u-13u:
Wandeling vanaf het station van Marchienne-au-Pont, dé industriegemeente van Charleroi, langs de Vlaamse wijken van toen en langs het grootste overgebleven industriegebied van Europa nu: “La Providence” (hoogovens en staalfabrieken).
Makkelijke beklimming van een hoge steenkoolberg met uitzicht op de kanalen, de spoorwegen en de industrie. Verhaal van Grand Central Belge: de industriële grootmacht België (tot WO I).
Lunch (sandwich in La Maison des 8 Heures) in het centrum van Charleroi gevolgd door een rondleiding in het centrum met het stadsvernieuwingsproject in de Ville-Basse.
14u30: Bezoek aan Bois du Cazier in Marcinelle. Verhaal van de ramp (1956) en het einde van de Italiaanse migratie.

Rond 16u30-17u keren we na een koffiestop terug naar Reet.

(*) Je kunt hem aan het werk horen bij Fried'l Lesage op Radio 1.

Praktisch

U kan deelnemen door een mailtje te sturen naar Hilde Nagels (h.nagels@skynet.be) of telefonisch (0476/216.315) en een bedrag van €65 pp. te storten op rekening BE18 1030 5610 4565 van Davidsfonds Reet. Niet-leden betalen €70 pp. De inschrijvingen worden afgesloten op 8 oktober 2019.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Charleroi ©Dominique Devroye op Pixabay

Organisatie

Naam
Davidsfonds Reet

Wil je zelf ook een activiteit ingeven?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be .

Deel deze pagina