Rupelzondagen: ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’!

Deze informatie is niet meer actueel!
Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van mei tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio. Dompel je onder in herinneringen aan de oude steenbakkerijen, geniet van een verrassend landschap en laat je meevoeren langs of ...

Wanneer

 • 05 mei ’19 (zo)
  van 14.00 u tot 17.00 u
 • 02 juni ’19 (zo)
  van 14.00 u tot 17.00 u
 • 07 juli ’19 (zo)
  van 14.00 u tot 17.00 u
 • 04 augustus ’19 (zo)
  van 14.00 u tot 17.00 u
 • 01 september ’19 (zo)
  van 14.00 u tot 17.00 u
 • 06 oktober ’19 (zo)
  van 14.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

Naam
Watertoren
Adres
Rumstsestraat2840 Rumst

Info

Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van mei tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio.

Dompel je onder in herinneringen aan de oude steenbakkerijen, geniet van een verrassend landschap en laat je meevoeren langs of op de Rupel. Sommige locaties zijn steeds op zondag open, maar andere zijn meestal enkel te bezoeken met groepen en geven enkel op de Rupelzondagen hun geheimen prijs voor individuele bezoekers!

In de gemeente Rumst kan je de watertoren en Museum Rupelklei bezoeken tijdens de Rupelzondagen. Het panoramisch uitkijkpunt van de watertoren in de Rumstsestraat, met zicht over de kleiput van de nog werkende steenbakkerij Wienerberger, is dagelijks toegankelijk. Tijdens de Rupelzondagen is echter ook een bezoek mogelijk aan de binnenruimte van de watertoren. Iedere Rupelzondag tussen 15.30 en 16.00 uur houdt een ijskarretje met heerlijke ijsjes halt aan de watertoren. Op 5 mei, 7 juli, 8 september en 6 oktober serveert mobiele koffiebar Refill je bovendien lekkere koffie, thee of chocomelk.

Museum Rupelklei schetst de geschiedenis van de Boomse klei en steenbakkerijen in al haar facetten. Vergeet ook de Klinkaartroute niet, genoemd naar het beroemde boek 'De Klinkaert' van Piet Van Aken. De wandelbrochure is gratis verkrijgbaar in het museum.

Maar ook in de andere gemeenten van de Rupelstreek kan je genieten van de bezienswaardigheden. In Boom kan je De Velodroom, Site Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen, Booms Steenbakkerijmuseum en Site Frateur, Steenbakkerijmuseum van de Rupelstreek bezoeken, in Hemiksem het Gilliot & Roelants Tegelmuseum & Heemmuseum Heymissen, in Niel Natuur.huis De Paardenstal en in Schelle Brouwerij Ganzenhof.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Watertoren Rumst ©gemeente Rumst

Categorie

Organisatie

Naam
Toerisme Rupelstreek vzw

Wil je zelf ook een activiteit ingeven?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be .

Deel deze pagina