De Ronde Leeft!

Deze informatie is niet meer actueel!
Wegens onvoorziene omstandigheden is de lezing van vanavond afgelast, onze excuses hiervoor. Maar niet getreurd, de lezing wordt verplaatst naar volgend jaar, namelijk 25 maart 2020.

Wanneer

  • 27 maart ’19 (wo)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 3,00 (Basistarief: 3,00 €)

Waar

Naam
Bibliotheek Reet
Adres
Molenstraat 22840 Reet (Rumst)

Info

Al meer dan een eeuw is de Ronde van Vlaanderen een inspirerend spel van helden en heroïek. De Ronde is één feestend lint van 250 km lang. Op 27 maart geeft Geert Vandenbon een voordracht over een volle eeuw 'Vlaanderens mooiste'.

Sinds de eerste editie in 1913 kreeg de mooiste klassieker van de wereld vaak een ander gezicht, met startplaatsen in Gent, Sint-Niklaas, Brugge, Antwerpen … De Ronde finishte in Gent, maar ook in Wetteren, Ninove, Oudenaarde … Maar altijd blijft de Ronde een koers vol hellingen en kasseien, vol passie en suspense. De Ronde leeft, meer dan ooit.

In 'De Ronde Leeft' fietst Geert Vandenbon door de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen. Zijn grabbelton aan verhalen is goed gevuld: heroïsche winnaars, machtige hellingen, illustere kasseistroken, verrassende parcoursswitches, leuke anekdotes, menselijke verhalen, strijd en heroïek, vreugde en verdriet, weetjes van achter de schermen … 'De Ronde Leeft' is rijk geïllustreerd, met tientallen archiefbeelden, historische filmpjes, actuele foto's en sprekende cijfers.

Wie is Geert Vandenbon?
Geert Vandenbon werkte 23 jaar voor de Ronde-organisatie. Hij is medestichter van het Rondemuseum in Oudenaarde, is uitgever van wielerboeken en durft al eens met eigen songs én wielerliedjes op een podium verschijnen. Sinds eind 2012 toert hij door Vlaanderen, eerst met 'Eeuwig Rijdt de Ronde', nu met 'De Ronde Leeft'.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: De Ronde Leeft - afgelast

Categorie

Organisatie

Naam
Gemeentebestuur Rumst

Wil je zelf ook een activiteit ingeven?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be .

Deel deze pagina