Spaghettifestijn tvv Kom op tegen Kanker

Deze informatie is niet meer actueel!
Rumsts team klaar voor jubileumeditie 1000 km voor Kom op tegen kanker Al toen Pol Vermeersch jaren geleden voor de eerste keer met het team van Randstad deelnam aan de 1000 km voor Kom op tegen kanker, droomde hij ervan om de 1000 km ooit solo te rijden. Vijf jaar geleden ging hij de uitdaging aan om het startgeld van 5000 euro te verzamelen, en met succes. Dit jaar neemt hij al voor de ...

Wanneer

  • 02 maart ’19 (za)
    van 12.00 u tot 20.30 u

Info

Rumsts team klaar voor jubileumeditie 1000 km voor Kom op tegen kanker
Al toen Pol Vermeersch jaren geleden voor de eerste keer met het team van Randstad deelnam aan de 1000 km voor Kom op tegen kanker, droomde hij ervan om de 1000 km ooit solo te rijden. Vijf jaar geleden ging hij de uitdaging aan om het startgeld van 5000 euro te verzamelen, en met succes. Dit jaar neemt hij al voor de vijfde keer deel; en sinds drie jaar is er zelfs een tweede team van 'Help is on the way'.

Met een bang hartje besloot Pol 5 jaar geleden samen met zijn vrouw een spaghettifestijn te organiseren om te proberen 5000 euro in te zamelen voor Kom op tegen kanker. Al van bij de start boden zich tientallen helpers en sponsors aan, en met succes! Dankzij hen staat Help is on the way dit jaar voor de 5de keer aan de start van dit fietsevenement voor het goede doel, dat dit jaar voor de tiende keer georganiseerd wordt. Op 2 maart organiseert 'Help is on the way' een spaghettifestijn om een deel van het startgeld in te zamelen. Verder kan het team op een aantal sponsors rekenen en heeft het ook al enkele giften mogen ontvangen.

Dat Rumst een warm dorp is, wisten Pol en Nele al langer. Zeker toen drie jaar geleden bleek dat ze zelfs voldoende hadden ingezameld om 2 teams te laten deelnemen. Pol Vermeersch rijdt nog altijd 1000 km alleen op 4 dagen, maar daarnaast zullen een aantal andere Rumstse fietsers afwisselend in het tweede team rijden om samen aan 1000 km te komen. Op dit moment hebben ze al heel wat sponsoring gevonden, en de reclamecampagne voor het Spaghettifestijn in de Parochiale Kring in Rumst op 2 maart is op gang getrokken. Het team verkoopt ook steunkaarten waarmee eters op 2 maart een deel van hun rekening kunnen betalen en tegelijk deelnemen aan een tombola.

'Onze campagne loopt op volle toeren en we hopen dat we er dus ook dit jaar in zullen slagen om 10 000 euro in te zamelen zodat ook onze gemotiveerde helpers een stuk van de 1000 km kunnen meerijden', zegt Pol Vermeersch. 'Dat maakt het fietsen niet alleen leuker, het zorgt ook voor meer geld voor Kom op tegen kanker, en dat is spijtig genoeg nodig. In die vijf jaar hebben we het lijstje van mensen voor wie we dit doen helaas alleen nog maar zien groeien.'

Nele Verlinden voegt daar nog aan toe: 'Zelf ben ik geen fietser, maar al van toen ik voor de eerste keer ging kijken naar de 1000 km voor Kom op tegen kanker was ik in de ban van die evenement. Ik ben dan ook heel gemotiveerd om dit jaar ook weer zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ik zou mensen die dit nog nooit hebben van dichtbij meegemaakt aanraden om ook eens langs het parcours te gaan staan om mee te supporteren. Zelfs onze driejarige dochter is helemaal in de ban van onze reclamecampagne en spaghettifestijn en kijkt er al naar uit om met haar fietsbel alle teams mee aan te moedigen tijdens het Hemelvaartweekend.”

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Spaghettifestijn ©Pol Vermeersch

Categorie

Wil je zelf ook een activiteit ingeven?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be .

Deel deze pagina