Kunst in het gemeentehuis

Deze informatie is niet meer actueel!
Van 4 maart tot 5 april 2019 kan je in de gangen van het gemeentehuis de schilderijen, collages en objecten van Andrea Janssens ontdekken. Andrea Janssens woonde jarenlang in Rumst. Sinds 2008 leeft en werkt ze in Nederland, in Terneuzen aan de Schelde, een plek waar zij rust en inspiratie vindt. ‘De werken van Andrea Janssens zijn prachtig en ongrijpbaar. Prachtig in de zin van verleidelijk, oogstrelend, en ongrijpbaar omdat ze niet beantwoorden aan een bepaald schoonheidsideaal en evenmin hun betekenis zomaar prijsgeven.’ - Nico Out in PZC

Wanneer

 • 01 maart ’19 (vr)
  -
  05 april ’19 (vr)
  maandag
  van 08.30u. tot 12u., van 18u. tot 20u.
  dinsdag
  van 08.30u. tot 12u.
  woensdag
  van 08.30u. tot 12u., van 13.30u. tot 16.45u.
  donderdag
  van 08.30u. tot 12u.
  vrijdag
  van 08.30u. tot 12u.
  zaterdag
  Gesloten
  zondag
  Gesloten

Info

De gemeente Rumst organiseert regelmatig expo’s in de gangen van het gemeentehuis. Focus ligt op de creativiteit van beeldend kunstenaars uit Rumst en omgeving. Van 4 maart tot 5 april 2019 kan je in het gemeentehuis de schilderijen, collages en objecten van Andrea Janssens ontdekken. Andrea Janssens woonde jarenlang in Rumst. Sinds 2008 leeft en werkt ze in Nederland.

‘De werken van Andrea Janssens zijn prachtig en ongrijpbaar. Prachtig in de zin van verleidelijk, oogstrelend, en ongrijpbaar omdat ze niet beantwoorden aan een bepaald schoonheidsideaal en evenmin hun betekenis zomaar prijsgeven.’ - Nico Out in PZC

Van in haar vroege kindertijd is Andrea Janssens (°Mortsel, 1953) bezig met scheppen en creëren. Ze heeft talent voor interieurvormgeving en tekent veel. Ze volgde tekenles en vrije grafiek aan de Academie van Wilrijk. Andrea Janssens woonde jarenlang in de wijk Predikherenvelden in Reet. Begin jaren 90 startte zij er een schilderatelier voor kinderen uit de wijk. Tijdens de Lichtfeesten organiseerde ze een cursus etsen voor kinderen op een kunstmarktje in de Krokuslaan.

Tegen de tijd dat haar beide dochters meerderjarig waren, was voor Andrea de tijd aangebroken om haar dromen en talenten aan de realiteit te toetsen. In 1999 werd Antwerpen haar nieuwe thuis en schreef ze zich in aan de Academie voor Schone Kunsten, waar haar
talenten pas ten volle tot bloei komen. Door model te worden op diezelfde Academie kon ze werk en passie gaan combineren. Sinds 2008 leeft en werkt Andrea Janssens in Nederland, in Terneuzen aan de Schelde, een plek waar zij rust en inspiratie vindt. De inspiratie voor haar schilderijen haalt ze uit concrete zaken: iets wat ze meemaakte of las in de krant bijvoorbeeld. Vaak is de aanleiding een bericht over onrecht tegen vrouwen, een thema dat haar persoonlijk raakt, maar het kan ook een kindertekening zijn die haar inspireert.

De duidelijke ideeën die ze bij aanvang heeft, vervagen terwijl ze schildert. Daarbij gaat Andrea Janssens heel intuïtief te werk. Niet het einddoel is belangrijk, maar de weg die Andrea Janssens schilderend aflegt.

De expo bezoeken

Je kan de tentoonstelling bezoeken van 4 maart tot 5 april 2019, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (alle werkdagen van 8.30 tot 12 uur, maandagavond van 18 tot 20 uur en woensdagnamiddag van 13.30 tot 16.45 uur).
Alle info over de kunstenares op www.andreajanssens.com

Alle activiteiten