Tentoonstelling: 'Wapenstilstand, nu nog de vrede integreren' & ‘Poort van de vrede’

Deze informatie is niet meer actueel!
Het einde van de eerste Wereldoorlog, op 11 november exact 100 jaar geleden, is het uitgangspunt van deze tentoonstelling door De Kunstkamer 13. De tentoonstelling bestaat uit 2 delen. Het eerste deel handelt over kinderen, weeskinderen, vrouwen in oorlogssituaties … tot op de dag van vandaag. Het tweede deel bevat werken over een fragment uit het kortverhaal 'De grote oversteek' geschreven ...

Wanneer

  • 12 november ’18 (ma)
    -
    04 januari ’19 (vr)

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

Naam
Gemeentehuis
Adres
Koningin Astridplein 122840 Reet (Rumst)

Contact

Telefoon
0478/88.53.00
E-mail

Info

Het einde van de eerste Wereldoorlog, op 11 november exact 100 jaar geleden, is het uitgangspunt van deze tentoonstelling door De Kunstkamer 13. De tentoonstelling bestaat uit 2 delen. Het eerste deel handelt over kinderen, weeskinderen, vrouwen in oorlogssituaties … tot op de dag van vandaag. Het tweede deel bevat werken over een fragment uit het kortverhaal 'De grote oversteek' geschreven door Sofie Gys. De werken, zowel schilderijen als tekeningen, zijn persoonlijke interpretaties en visies van de kunstenaars. Hierdoor is er een grote verscheidenheid in stijl & uitvoering.

Onder de artistieke leiding van kunstenares Jasmine Sellier werkten 450 leerlingen van de Rumstse lagere scholen samen met bewoners van de plaatselijke RVT's aan het kunstproject 'Nooit meer oorlog'. Ze vervaardigden samen 1918 papieren klaprozen die deel uitmaken van de installatie 'Poort van de vrede', geïnspireerd op de Menenpoort, het herdenkingsmonument in Ieper. Op de panelen staat in vele talen 'nooit meer oorlog'. Zo wil de kunstenaar de universele boodschap voor vrede overbrengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: groepsfoto ©De Kunstkamer 13

Categorie

Organisatie

Naam
Gemeentebestuur Rumst

Wil je zelf ook een activiteit ingeven?

Registreer je activiteit via www.uitdatabank.be .

Deel deze pagina