Sociaal wonen - project ‘t Hoekje

Zo is het nu

Tegenover het Hof van Crequi, op de hoek van de Nieuwstraat en de Hoogstraat, heeft sociale huisvestingsmaatschappij Woonkade Rupelstreek drie panden verworven, waaronder het voormalig café ’t Hoekje. Deze panden zijn ondertussen afgebroken in afwachting van een nieuwbouwproject.

TIP: bekijk het filmpje over de sociale woonprojecten van Woonkade Rupelstreek

.

Hier willen we naartoe

Project 't Hoekje is gelegen tegenover het lokaal dienstencentrum Hof van Crequi. Hof van Crequi biedt reeds heel wat voorzieningen voor senioren. Om die reden is gekozen om dit project specifiek voor te behouden en aan te passen aan de huisvestingsnoden van senioren. Het ontwerp voorziet in 8 nieuwbouwwoningen over 3 bouwlagen en is voorzien van een lift. Er ligt een grote focus op ontmoetingsmogelijkheden tussen toekomstige bewoners, zowel binnen of buiten in de patio. De omgevingsvergunning werd reeds aangevraagd.

Het ontwerp

Het betreft een appartementsgebouw met 8 rolstoelbewoonbare appartementen met 1 slaapkamer. Het project bevindt zich op de hoek van de Nieuwstraat en de Hoogstraat. Het door HVH Architecten uitgewerkte ontwerp bestaat uit drie volle bouwlagen. Door een aansluiting te zoeken met het Hof van Crequi wordt het mogelijk om een specifieke aanvulling te bieden voor valide en mindervalide 65-plussers. De nieuwe woningen zijn daarom een oplossing tussen het zelfstandig sociaal woonaanbod en de serviceflats die het Hof van Crequi aanbiedt. Doel is om een mooie woonplek te bieden aan bewoners die nog voldoende zelfredzaam zijn maar toch een zekere vorm van hulpbehoevendheid vertonen. Samen met de bewoners van het Hof van Crequi kunnen ze gebruikmaken van de faciliteiten die door het project 't Hoekje worden aangeboden.

Tijdlijn

  • De voorbereiding van de bouwwerken startten op 22 november 2021.
  • De uiteindelijke bouwwerken startten op 30 november 2021.
  • De bouwwerken zullen 400 kalenderdagen in beslag nemen.

Meer informatie

  • Aannemer ELPERS uit Merchtem zal de bouwwerken uitvoeren.
  • HVH Architecten uit Kontich volgt de werken op.
  • De veiligheidscoördinatie gebeurt door Groep Dirk De Groof uit Putte.
  • De werfinrichting gebeurt door inname van het voetpad en een stuk van de straat in de Hoogstraat ter hoogte van de werf. Hierdoor zal er een parkeerverbod nodig zijn in de Hoogstraat ter hoogte van de werken.
  • De werken zullen iedere werkdag plaatsvinden tussen 7 en 18 uur zoals toegelaten volgens de codex van gemeentelijke politieverordeningen. Als er uitzonderlijk vroeger of later gewerkt wordt, zal dit op voorhand gecommuniceerd worden door de aannemer.
  • Woonkade Rupelstreek en de aannemer doen er alles aan om hinder, in de mate van het mogelijke, tot een minimum te beperken.

  • Het bedrag van deze aannemingsopdracht bedraagt ca. 1.243.000 euro (excl. BTW).

Alle buurtbewoners werden per brief geïnformeerd over deze werken. Ingevolge de coronamaatregelen was het niet mogelijk om een informatievergadering te organiseren. 
Voor bijkomende inlichtingen kunnen buurtbewoners steeds terecht op 03 318 69 00 of info@woonkade.be 

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen