Anti-verveeltips voor kinderen en jongeren tijdens de coronacrisis

Door thuis te blijven zorgen we ervoor dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Maar hoe houden we de binnenblijfdagen leuk? Misschien wel met deze tips! 

1. Luisterplezier voor kinderen
Het Geluidhuis biedt heel wat gratis hoorspelen voor kinderen van verschillende leeftijden. Bijhorende kleurplaten en spelletjes houden jouw kroost verder uren zoet. De titels wijzigen elke vrijdagnamiddag.

2. Een voorstelling of cinema in je huiskamer

  • Cinema Lumière biedt films aan die eigenlijk nu in de bioscopen hadden moeten draaien. Per digitaal filmticket betaal je 8 euro en kan je meteen kijken in optimale kwaliteit. Een zelfgemaakt bakje popcorn erbij, de lichten gedimd en de avond is compleet!
  • Ga je graag met je kinderen naar het toneel (want het moeten niet altijd films of series zijn)? Dan kan je nu terecht bij Theater FroeFroe. Alle toneelstukken staan online en je kan inloggen met het toverwoordje froefroe. Veel kijkplezier!
  • Met de voorstellingen van podiumaanhuis.be voor jong en oud kom je ontspannen de komende weken door. Gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen bundelen hun krachten om jou virtueel te ontroeren en ontspannen. Een opname kan moeilijk tippen aan de magie van een live beleving, maar het zijn speciale tijden. Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou.
  • Bingewatchen met je kinderen? ‘Er was eens… het leven’. Deze serie staat integraal op Netflix, de bonusaflevering over het afweersysteem en de bescherming tegen virussen kan je enkel op YouTube herbekijken.

Tip: een goede regel voor oudere kinderen: laat hen voor elke twee Engelstalige of Nederlandstalige afleveringen ook eens een Franstalige film of serie bekijken

3. Fundels 
Bestaande prentenboeken komen dankzij Fundels tot leven op een interactieve manier en dit voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. Elk digitaal prentenboek wordt aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

Nu de scholen en bibliotheken gesloten zijn, heeft Fundels een mooie actie lopen. Tot 3 april 2020 zijn er een aantal titels uit de catalogus voor iedereen gratis beschikbaar. 

4. Hou contact met je vrienden en familie
Met ‘social distancing’ als de nieuwe norm, zoeken mensen naar andere manieren om tóch te kunnen afspreken met familie en vrienden. Dat is dan ook belangrijk, want we moeten alles op alles zetten om met elkaar in contact te blijven en mentaal gezond te blijven. Online technologie is iets wat ons hier echt doorheen zal helpen. Via apps als Houseparty en ZOOM kan je nu ook 'online' afspreken met je naasten.

  • Houseparty
    Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar inmiddels staat Houseparty in de top 3 gratis apps van de Apple App Store. Dankzij de app kan je videochatten met wel 8 mensen tegelijk, terwijl je samen spelletjes speelt.

  • ZOOM
    ZOOM is vergelijkbaar met Houseparty, al focust deze app zich meer op professionele gebruikers. Via ZOOM kan je met meerdere mensen video-, voice- of gewoon chatten. Perfect als je moet vergaderen, maar ook in te zetten om even met de hele familie te bellen.

Maar ook zonder apps kan je contact houden. Een dagelijks telefoontje, een berichtje af en toe of een kaartje of brief schrijven doet niet alleen veel plezier, het maakt ook jouw dag weer wat draaglijker.

5. Een snelle work-out bij je thuis
Je hebt het al vaak gehoord, maar in conditie blijven is natuurlijk essentieel om de coronacrisis gezond door te komen. Gelukkig bestaan er verschillende apps om snel en goed thuis te sporten.
Kijk maar eens naar Work-ut Trainer, Fitbit Coach of Sworkit

Ook via de website familiefit.be wordt sporten met het gezin een plezier en je kan er mooie prijzen mee winnen. 

6. Leer blind typen voor kinderen
Misschien het goede moment om je kinderen blind te leren typen? Dat kan spelenderwijs met TypeTopia. Doe samen met je kind een gratis proefles en ontdek hoe leuk het is.

Deel deze pagina

Fundels corona

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 46
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Onthaal

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 11
Fax fax
03 844 32 32
e-mail